Foto's van activiteiten in 2014 - 2015


Sint-Katelijne-Waver, hart van de groentestreek 2014-09-27

Nog eens op stap met La Hirundo.

In Sint-Katelijne-Waver bezochten we eerst het Proefstation voor de Groenteteelt. Daar worden wel proeven gedaan met nieuwe variëteiten en teeltmethodes, maar om zelf te kunnen proeven, moesten we eerst de serres gaan bezoeken van paprikakwekerij Algoet in Duffel. Nu goed: we kwamen toch vooral voor de uitleg.

Na het middageten, verandering van onderwerp: het Ursulineninstituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver, ooit wereldberoemd in de rijkste kringen. Tot uit Australië werden jonge meisjes naar hier gestuurd om hier een uitstekende opleiding te krijgen. We bezochten de wintertuin waar bezoekers ontvangen werden, en verschillende delen van de school zelf, o.a. de lange gang met pianorepeteerruimtes, onder toezicht van de heilige Cecilia, en het schoolmuseum.

uitleg van gids sla op helling paprika-serre hommeldoos grote hal serre prei in rechte rijen

uitleg door mevrouw Algoet werk in de serre proeven paprika

Ursulazaal wintertuin beeldje pianorepeteerruimte gang pianoruimtes heilige Cecilia schoolmuseum


Voordracht over de sikh-levenswijze 2015-02-12

Zoals altijd, begint de avond met een kort persoverzicht.

Daarna spreekt Evi Van Hamme, niet echt gelovig, maar toch ook enigszins "lerende", over de elf goeroes en de vijf k's van haar sikh-vrienden.

Sikh is het punjabi-woord voor leren.

persoverzicht persoverzicht boekje toehoorders voordrachtgever hoofddoek aanpassen broek toehoorder met hoofddoek nabespreking muziek opzoeken boek bekijken


 


Valid HTML 4.01 Transitional Datum waarop deze pagina het laatst werd bijgewerkt: 2015-03-22